Någonstans där inne kan jag skymta ditt riktiga jag.

Helgen som gått har varit kanonbra. Fredagen spenderades med min käre pojkvän. Vi åt supersmaskig middag och därefter blev det soffmys. På lördagen hann vi med att städa, handla blommor, hälsa på mamma på kyrkogården, få besök av Angie och gå på Mobergs tillsammans med Niklas, Carro, Jonte, Annie och många fler. Söndagen inleddes med en dunderfrukost följd av en lång och mysig promenad med Angie och Amanda. På kvällen blev det obligatorisk söndagspizza till middag därefter vinkades det hejdå till Angie.

En dålig sak med denna helg är dock att mina fötter är helt förstörda. Invigde ett par av mina pumps i lördagskväll och det var inte särskilt genomtänkt. Inledde med att promenera från Jonte och Annie till Mobergs vilket är en ganska bra bit, därefter blev det ju dans för hela slanten så när vi skulle bege oss hemmåt var det med nöd och näppe som jag klarade av att stå upp. Morgonen efter fick jag syn på fem enorma blåsor på mina fötter. Har en blåsa på varje lilltå som är så stora att tårna antagit dubbel storlek. Och nej, jag överdriver inte.



Hur som helst är det ju måndag idag och det är dags att traggla sig igenom en helt ny vecka. Känns lite sådär, men förhoppnngsvis går det fort. Ser fram emot en stundande tjejkväll hemma hos Angie på lördag och har jag tur kanske Amanda har tid att dejta i veckan.

Kan även nämna att jag evetuellt hittat ett överkast som ser ut ungefär så som jag föreställt mig. Ska låta min käre pojkvän ge ett utlåtande om det, men gillar han det blir det slår jag nog till. Så nu håller vi tummarna!


För många ord.

Den senaste tiden har gått sjukt fort. Har haft fullt upp med jobb, hem och hund och har därmed inte haft särskilt mycket tid över till datorn. Och när jag väl tagit mig tid att sitta vid datorn har den betett sig märkligt vilket gjort mig på dåligt humör. Laddade upp lite bilder på facebook i veckan och det höll på att driva mig till vansinne eftersom datorn hängde sig var och varannan minut vilket resulterade i att det tog flera timmar att få upp några sketna bilder. Ej okey! Hur som helst har jag äntligen gått och blivit hundfri nu. Saga har bott här sen i tisdags men nu har pappa hämtat hem henne så jag ska därför ta mig i kragen och dammsuga upp allt äckligt hundhår som hon lämnat efter sig. Jag avskyr verkligen att dammsuga, det är utan tvekan den mest värdelösa hushållssysslan som finns. Men men, får trösta mig med att vi inte bor i världens jättevilla som tar sju år att städa.
Hur som helst bli detta nog en lugn fredag. Kommer antagligen bli soffmys tillsammans med min käre pojkvän. Inte dumt alls faktiskt. Och imorgon kommer Angie ut hit för att umgås lite. Kanonkul!
(När jag skulle skriva kanonkul blev det först kaninkuk, finfin felstavning.)


Den där känslan igen.

God morgon, god morgon! Idag är det härlig lördag vilket innebär att både jag och min käre Tobias är lediga. Jag klev ur sängen för lite drygt en timme sedan och då blev det självklart en promenad med Saga. Från det att vi kom tillbaks har jag bara suttit och degat i soffan och för några minuter sedan kom min käre pojkvän och gjorde mig sällskap. Jag ska snart börja rensa runt i våran överfulla tvättkorg för att försöka hitta det viktigaste och ta med det hem till pappa idag. Jag och Tobbe är sämst i världen på att boka tvättstugan och min storebror har inte varit här och kopplat in våran egna tvättmkaskin än. Så idag ska jag helt enkelt lägga beslag på pappas tvättmaskin för att på så vis få lite rena kläder i alla fall. Och i afton vankas det kräftskiva hemma hos Linus och Jessi och blir den i närheten av lika bra som förra årets så kommer den bli kanon. Ska bara försöka hitta någonting att ha på mig i afton. Igårkväll var det sjukt kallt ute och jag är rädd för att det kommer vara ungefär samma temperatur ikväll så det gäller att klä på sig. Fram med snowboardjackan kanske?! Näe, skämt å sido. Men fan vad svårt det är att klä sig just nu, antingen är det för varmt eller för kallt. Sjukt bökigt!

Ska i vilket fall som helst färga håret idag. Nice!

Filmtips.

Nu vankas det filmtips, eller något liknande. Filmen heter Identity och är en skräckis/thriller med John Cusack i huvudrollen. Den handlar om tio människor som tackvare ett oväder hamnar på ett motell. Givetvis börjar en efter en dö på det ödsliga motellet och de kommer såklart inte därifrån efter vägarna blivit översvämmade. Så historian i sig är inte särskilt speciell eller egen på något sätt, men den innehåller en spännande och extremt ovänat twist på slutet vilket gör den betydlgit mer sevärd. Filmen skulle kunna vara bra om det inte vore för att storyn är lite för uttjatad och för att det finns lite för många lösa trådar. Men den är sevärd!



Händiga Lina är i farten!

Händig som jag är har jag precis monterat ihop en hatthylla. Är extemt tacksam över att jag är ensam hemma för om någon hade sett mig hade jag skämts lite grann faktiskt. Känner att jag gjort mig förtjänat av ett pris i kategorin Årets dummaste. Det var fem delar som skulle skruvas ihop med tio skruvar och två pluggar och jag lyckades göra fel tre gånger. Första gången hade jag satt bitarna med insidorna ut, sen hade jag byggt den upp och ner och... Ja kort sagt gjorde jag nog alla fel man kunde göra. Men nu är den hur som helst färdig och den ser faktiskt rätt och riktig ut. Känner mig rätt nöjd över det faktum att jag fick ihop den tillslut, men jag har dock konstaterat att det där med att montera saker inte är min grej så från och med nu överlåter jag allting sånt till Tobias.


Verkligheten är mer verklig nu.

Just nu: Idag är det fredag och jag är ledig. Klev ur sängen vid klockan nio imorse och begav mig direkt ut på en promenad med Saga. Var supermysigt att traska runt i solskenet och spana ut mot havet, dessvärre var jag lite för påklädd och blev därmed väldigt varm. Nu har jag precis ätit lite frukost och om en liten stund ska jag börja röja upp lite här hemma. (Känns fortfarande konstigt att kalla lägenheten för hemma. Undra hur lång tid det kommer ta innan det kommer kännas naturligt att säga att det här är hemma?!) Ska packa upp några kartonger och därefter ska jag kasta ned en massa skrot i förrådet.

Gårdagen var en bra dag. Tobbe kom hem från jobbet vid halv sex och begav sig direkt iväg till Bolaget för att handla lite öl. Jag passade på att skicka med honom Saga så att han kunde lämna henne hos min käre storebror. När Tobbe kom tillbaks åt vi middag och efter det kom Stoffe, Sanna och Saga hit. Saga hade då fått promenera genom hela Norrtälje och var för omväxlingensskull ganska nöjd. Vi ägnade kvällen åt att spela spel och snacka skit. Mysigt, mysigt.


Känner att det vankas tips idag. Var på tok för länge sen nu!

Ingenting kan ta den här känslan ifrån mig.


Mitt liv är jävligt bra just nu för att:


- Jag har världens bästa pojkvän som jag numera är tvättäkta sambo med.
- Jag har exmtremt jobbig men underbart söt hund som alltid lyckas få mig glad.
- Jag har fri tillgång till supergott kaffe varje dag tackvare min älskade kaffemaskin.
- Jag trivs sjukt bra i lägenheten, trots att den inte ens är färdig ännu.
- Jag har helt fantastiska vänner som alla kan reta gallfeber på mig men som jag aldrig skulle vilja leva utan no matter what.
- Jag har äntligen fått tvn till lägenheten vilket betyder extremt mycket för en tv-älskare som jag.
- Jag och Tobbe har lyckats hålla liv i en blomma i två veckor vilket måste vara nytt rekord.
- Hösten närmar sig med stormsteg och jag känner mig redo att möta den.
- Och sist men inte minst så är det ju fredag imorgon!

Come in stranger.

Just nu: Klev ur sängen vid klockan sex och begav mig direkt ut på en promenad med älskade Saga. Var inte dumt alls att promenera runt lite på morgonen, men när mörkret och kylan kommer blir det nog värre. Om några minuter ska jag traska iväg till jobbet vilket känns helt okey. Håller bara tummarna för att Saga inte ska äta upp halva lägenheten medans jag är borta. Hon är ju inte direkt den enklaste av hundar.

Dunkla rum.

Just nu: Idag börjar jag inte jobba förns klockan två vilket känns väldigt skönt. Sov fram tills klockan tio och sedan dess har jag ätit några knäckemackor och tittat på Desperate Housewives. Nu ska jag ta tag i disken och därefter får det bli lite småstädning. Känner mig inte riktigt hundra idag heller, min förkylning är envis och vägrar bli bättre. Men förhoppningsvis hinner jag bli piggare till helgen då det vankas kräftskiva. Kan inte kalasa när man mår såhär.

Jag är ett glashus.

Semestern är över och jag har inlett den här arbetsveckan med att vara kanonförkyld. Har en helt frukansvärd hosta och min röst skulle kunna tillhöra en gammal tant som druckit på tok för mycket whiskey i sitt liv. Men förutom detta har det inte varit fullt så jobbigt att börja jobba igen, inte så illa som jag trodde i alla fall. Semestern har hur som helst varit kanon. Sista veckan spenderades i farmors stuga utanför Gävle tillsammans med Tobbe, Niklas, Carro, Linus och Jessi. Vi åkte upp i onsdags och kom hem i söndags och vid det laget kände man sig sådär utvilad som man ska efter en semester (not!). I Gävle hann vi hur som helst med att fiska, basta, grilla, spela kort, titta på djur i Furuviksparken, bråka och dricka en hel del. Kändes inte ett dugg lockande att åka tillbaks hem, men verkligheten kallade ju.

It's a beautiful day

Just nu: Har suttit haft en stark obehagskänsla i kroppen de senaste timmarna och jag insåg nyss att det var söndagsångest. Dock helt i onödan då jag har semester en hel vecka till så jag har alltså ingen som helst anledning att känna ångest. Jag och Tobbe har hur som helst haft en mysig söndag tillsammans. Vi har spelat spel, promenerat och snackat skit. Nu håller min händige man på att fixa lite i lägenheten, men så snart han är klar tänker jag dra med honom till Coop för att handla lite onödiga saker. Är verkligen ingenting speciellt som ska handlas egentligen utan jag är bara sugen på någonting. Ikväll blir det nog mys framför någon film och självklart ett glas vin eller två till det. Är det semester så är det ju.

What if

Just nu: Jag sitter hemma hos pappa och tittar på tv. Efter att ha varit utan tv i två veckor är det helt fantastiskt att få zappa runt bland kanalerna. Har hittat ett fantastiskt skräpprogram på trean som jag ska roa mig med ett par timmar. Fantastiskt!

Igårkväll ringde pappa mig och undrade om jag ville äta pizza med honom och eftersom jag inte hade något särskilt för mig kändes det som en bra idé. Jag åt världens godaste calzone och därefter följde jag med pappa hem till Bergshamra. Spenderade kvällen framför tvn, lugnt och skönt med andra ord.


Ingenting är som det verkar.

Just nu: Min käre pojkvän har rymt och lämnat mig ensam i lägenheten så jag ska ha en riktig mysdag idag. Just nu sitter jag och frossar i riskakor och snart har jag tänkt att krypa ner i sängen och titta på en film. Har ju ingen soffan här ännu, så vill man se på film är den sängen eller köksbordet som gäller. Vädret är precis sådär lagom grått som jag ville ha det idag eftersom man får ångest av att ligga inne och ha filmmys när solen skiner. Känns inte som att jag kommer ådstakomma särskilt mycket idag inte. Skönt, skönt skönt!

Igårkväll kom Linus och Jessi hit och umgicks med oss. Vi spelade ett kanonkul spel, snackade skit och spionerade på grannarna. Det enda som inte var bra med kvällen var att jag aldrig lyckades vinna spelet. Alla andra vann en gång var, men inte jag. Men jag skyller på otur, för jag var jäkligt bra på spelet. Typ.

Semester is the shit!

Just nu: Den här dagen har inte bjudit på särskilt mycket spännande. Jag och Tobbe har strosat runt i lite affärer och handlat lite smått och gott, bland annat en finfin hatthylla i ek som förhoppningsvis kommer göra sig väldigt bra i hallen. Om inte annat var den så pass billig att det inte vore någon jätte katastrof. Och när jag säger att någonting är billigt då är det baske mig det. Jag är besatt av extrapriser och fynd. FÖrutom att handla har jag hunnit med att baka hallongrottor och Tobbe har pysslat med lite allt möjligt här i lägenheten. Snart är det mesta baske mig klart och det ska bli så skönt. Skulle inte orka bo i denna röra när det är dags att börja jobba igen. Ska köpa en present till Tobbe sen också, tycker han förtjänar det efter allt arbete han lagt ned på vårt nya hem. Ska bara fundera ut vad tusan han ska få. Måste vara något riktigt bra.

Nu ska jag hur som helst hoppa in i duschen sen är det dags att börja med middagen. Kvällens meny består av tacopaj, vilket är supergott men tar rätt lång tid att göra. Sen är jag lite smpåsugen på att ta en sväng ned på stan i afton, men jag vet inte om Tobbe är med på noterna. Vore visserligen ganska bra att stanna hemma ikväll så att man inte gör av med en massa pengar. Har inte vågat ta ett kotoutdrag sen jag gick på semester. Har en känsla av att det gått på tok för mycket pengar. Och då är det ändå mer än en vecka kvar av semestern. Lite ångest sådär. Men å andra sidan har man ju längtat efter semestern sen typ förra semestern, så man får ju passa på.

Filmtips, eller?

Igår såg jag och Tobbe på filmen Eragon, och jag kan för allt i världen inte bestämma mig för vad jag tyckte om den. Den var så jobbigt lagom. Lite spännande, lite mysig, lite rolig. Mellanmjölk liksom. Men det gör den ju inte dålig. Men inte heller särskilt bra. För er som inte vet så är Eragon en fantasyfilm som handlar om en pojke och en drake som ska bekämpa ondska tillsammans. That's pretty mutch it. Och jag tror att en av anledningarna till att jag finner filmen så ljummen är att den inte är tillräckligt bra om man jämför med de andra fantasyfilmerna jag sett. Alltså Sagan om ringen och Harry Potter. Jag är med andra ord inget fantasyfan utan har bara sett dom filmerna som alla andra sett. Och Sagan om ringen är ju lite av ett mästerverk och Harry Potter är ju bara allmänt bra. Han är ju Harry liksom. Näe, Eragon är väl sevärd men inte mycket mer. Ingen film att bygga upp några förväntningar kring. Fast draken är väldigt gullig!

Kort sagt, har nu överdrivet mycket fritid eller råkar snubbla över den här filmen så kan ni se den. Men den är verkligen ingen måste film.


Fråga: Någon mer än jag som hört det sjuka ryktet att det ska komma en Titanic 2? Vem är så dum i huvudet och kommer på den idén egentligen? Finns en trailer på youtube, så det verkar ju vara sant. Vore ju skandal!

Vi tar det en gång till.

Just nu: Sitter i köket och funderar på vad jag ska göra av den här dagen. Var först lite sugen på att åka ut till pappa eller Tobbes föräldrar för att lägga mig och sola. Men jag ångrade mig då jag insåg att det inte är så varmt som jag vill ha det för att sola. Tycker om när det är klarblå himmel och riktigt hett, då passar det att ligga och steka sig. Vädret som råder nu, sol och moln och lite blåst på det passar bättre för en promenad eller en lång fika på en uteservering. Så snart vankas det nog promenad och därefter ska jag tvinga iväg Tobbe till Willys för att panta burkar och kasta flaskor. Eftersom vi haft semester i lite drygt två veckor nu har vi fyllt upp hela köket med Tobbe öl- och ciderburkar. Känner att det är dags att göra något åt den saken. Känner mig även lite sugen på att baka någonting idag då det var evigheter sen jag gjorde det senast. Tåls att tänkas på i alla fall. Ikväll är jag sjukt sugen på att hitta på någonting kul. Ska bara försöka hitta någon som också är sugen på det.

Gårdagen var supermysig. Jag och Tobbe klev ur sängen strax innan klockan tio och tanken var att vi skulle åka på en dagskryssning över till Åland tillsammans med Niklas och Carro. De planerna gick dock i stöpet då det visade sig att det inte fanns några platser kvar på buffén, och att äta mat var lite av hela grejen. Så det blev ingen dag på havet för oss. För att rädda den annars så misslyckade dagen åkte jag och Tobbe ut till Furusund där vi promenerade runt och tittade på båtar, åt lunch och andades havsluft. Passade även på att klättra runt på ett berg, jag iförd klackar såklart. Lyckades dock klättra runt hela berget utan att bryta någonting eller ens ramla. Ganska imponerande faktiskt. När vi tillslut styrde bilen hemmåt var jag väldigt nöjd med våran dag. Älskar verkligen att sitta och titta på båtar. Fast man blir dock lite avis.

Lite lagom sådär.

Just nu: Pappa och Stoffe har precis varit här på ett litet besök och nu sitter jag och funderar över vad man ska hitta på idag. Jag ska nog försöka övertala Tobias att vi ska åka till Kusboda och hämta hit våran tv. Vi har bott här i en och en halv vecka och jag saknar verkligen tvn nu. Att gosa framför tvn medans regnet öser ned är ju en helt fantastisk syssla. Ska börja tjata på honom snart.

Kvällen igår blev väldigt mysig. Jag och Tobbe fick besök av hans bror Ante och hans fru Maria och vi ägnade hela kvällen åt att prata om mer eller mindre seriösa saker. Dom tackade för sig någon gång kring klockan två och då blev det nattfika för mig och Tobbe innan vi kröp till sängs.

Semester är livet.

Just nu: Har precis ätit middag och nu sitter jag förnöjt och smuttar på ett glas vin. Ikväll blir det en lugn och skön kväll tillsammans med min käre pojkvän. Eftersom vi inte har flyttat hit lådan med alla filmer har vi ett ganska begränsat utbud, så ska det vi har att välja på är Goodluck Chuck eller Austin Powers. Väldigt hög nivår alltså. Finns ju förstås play-tv, men det är så jobbigt att bestämma vad man ska se på då. Tänk vilka problem man kan ha. Får nog helt enkelt bli umgänge på balkongen istället.

Den här dagen har bestått av en massa bilåkande och handlande. Har varit på Jysk, Willys, Flygfyren, Beijer, Blomsterlandet och på kyrkogården för att hälsa på mamma. Kom hem vid halv fyra och då fortsatte jag packa upp kläder i garderoben medans Tobbe pysslade med annat. Bland annat fixade han lite i hallen, så nu har vi nedsänkta lampor i parketten. Mycket tjusigt.

Filmtips!

Ja, nu vankas det lite tips igen då. Har ju gått ett par dagar sen mitt senaste tips, så nu är det banne mig dags. Filmen jag tänkte tipsa om idag är Taking Lives från 2004. Det är en spännande thriller med Angelina Jolie som är skrämmande utan att vara sådär jobbigt läskig. Den får det att krypa i kroppen lite lagom, vilket passar de lite mer lättskrämda. Som jag typ.


Allt har sin tid.

Just nu: Har precis tagit mig an disken som stod och lurade på köksbänken och nu sitter jag och funderar på om man ska våga sig ut i regnet eller inte. Känner mig rätt trött och skulle gärna vilja ha lite frisk luft. Men för tillfället öser regnet ned här utanför, så jag tror jag får vänta tills det lugnat ner sig lite. Att promenera i duggregn kan vara ganska mysigt, men det är inte riktigt lika härligt när det öser ned.

Igår var det full rulle hela dagen. Jag och Tobbe vaknade vid halv elva och efter vi fått i oss lite frukost begav vi oss till Bergshamra för att låna min käre fars bil och släp. När det var gjort bar det av till Kusboda för att hämta våran säng och det visade sig ta lite längre tid än beräknat. Hur som helst var vi tillbaks i lägenheten klockan tre, eller egentligen var det bara jag som var tillbaks då eftersom Tobbe var tvungen att åka tillbaks till Bergshamra för att lämna tillbaks pappas bil. Under tiden han var borta passade jag på att duscha och göra mig i ordning för kvällens bravader. Vid klockan fem hoppade vi på bussen inte till stora staden Stockholm då vi var hembjudna till Linus och Jessi för lite middag och mys. Dom bjöd på supergod mat och därefter blev det skitsnacka på deras balkong, följt av lite tjejsnack i soffan och därefter kortspel. Vid klockan fem fick jag och Tobbe idén att vi skulle åka hem, så sagt och gjort. Vi tackade för oss och påbörjade vår en och en halv timme långa resa hem. Vi fnissade åt våran märkliga idé hela bussresan och väl framme i Norrtälje tittade folk väldigt konstigt på oss då vi promenerade hemmåt med en vinlåda i handen klockan sju på morgonen. När vi kom hem till vår kära lägenhten fick Tobbe för sig att han skulle montera ihop sängen, så vi gick inte och la oss förns kring åtta imorse. Ej okey. Var dock sjukt jävla skönt att äntligen få sova i sängen igen. Känner mig lite sugen på att krypa ner där en stund och kolla på en film eller nåt. Vore inte dumt.

Ikväll blir det nog lugnt. Känner att energimätaren inte står allt för högt idag, så jag kan nöja mig med lite filmmys eller så.


RSS 2.0