Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek är trygghet, värme och glädje. Oasvett om det är kärlek för en vän, familjemedlem eller partner så tycker jag verkligen att de där tre orden är vad allting handlar om i grund och botten. Allting positivt i ens liv har egentligen sin grund i just kärleken.

Dag 4 - Vad bjuder jag på för mat?

Att laga mat är egentligen inte min starka sida. Kunde knappt koka pasta när jag var 15 år gammal, men fullt så hopplös är jag inte längre. Under de gångna åren har jag hunnit skaffa mig en paradrätt som jag alltid bjuder på när fantasin tryter. Rätten i fråga är Jordnötskyckling med kokos och chili och än så länge har alla som fått smaka den gett den tummen upp. Det enda jobbiga med rätten är att man måste komma ihåg att fråga folk om allergier eftersom nötallergi är rätt vanligt. När det gäller att ordna middag för fler än sex personer brukar jag göra det enkelt för mig och bjuda på tacos eller något åt det hållet.

Dag 3 - Mina föräldrar

Leif Söderström är namnet som min käre far bär upp så väl. Han är 50 år gammal och arbetar som mattläggare sen sisådär en 30 år tillbaks ungefär. Han är en väldigt social, enkelt och snäll man. Prylgalen är bara förnamnet när man talar om honom och under årens lopp har det hunnit bli en hel del bilar, husvagnar, båtar, snöskotrar och elektronikprylar. Han är en man med mycket energi och enda gången han sitter still är när det är sport på tv. På listan över min fars lite mer negativa sidor kan vi räkna in hans obefintliga matlagningskunskaper och hans obetänksamhet som är lika rolig som jobbig.

Fia Söderström var namnet som min mamma fått. Eller egentligen hette hon Edelweiss men det var det aldrig någon som sa. Min kära mamma lämnade jordelivet för lite mer än ett år sedan efter att ha förlorat en hård kamp mot cancern. Hon var då 56 år gammal. Min mamma var en helt fantastisk kvinna som arbetade som resurslärare i skolan, med andra ord tog hon hand om de "lite svagare" barnen som hon brukade säga. Min mamma var en sån människa som alltid ville att alla i hennes närhet skulle ha det bra och hon gjorde alltid sitt yttersta för att alla skulle trivas. Att dra upp mammas negativa sidor känns inte nödvändigt då jag bara vill minnas det bra.

Mina föräldrar träffades för ungefär 26-27 år sedan. Mamma arbetade då som servitris och bartender och pappa var en återkommande kund. Han spanade in mamma och försökte få henne intresserad och efter tillräckligt lång tid gick hon med på att träffa honom. Eller så lät hon honom följa med hem efter jobbet. Kan inte detaljerna. Men hur som helt är storyn så typiskt dom. Enkel och okomplicerad.


Dag 2 - Min första kärlek.

Vem som var min första kärlek är ganska svårt att säga då jag var ett sånt där barn som var kär mest hela tiden. Jag har dock fått berättat för mig att jag och en pojke som hette Patrik satt och pussades i en skrinda på midsommarafton då vi var kring fyra år, så det finns en chans att han kanske var nummer ett. Annars vet jag att jag hade en crush på Markus som jag lekte med på öppna förskolan när jag var liten. Så antagligen var det någon av dom, men jag är inte ett dugg säker.

Dag 1 - Presentera mig själv.

Jag heter Karolina Söderström, men kallas för Lina. Jag är inte mindre än 21 år gammal och bor i den trevliga lilla staden Norrtälje tillsammans med min pojkvän Tobias. Tobias och jag har varit tillsammans i lite mer än fem år och i mars detta år köpte vi våran första lägenhet tillsammans som vi flyttade in i lagom till sommaren. Innan jag flyttade hit bodde jag ute i Bergshamra tillsammans med min käre far. Jag arbetar i en tobaksaffär sedan snart två år tillbaks och när jag är ledig spenderar jag tiden med att ta hand om min/pappas hund Saga, mysa med min käre sambo och träna så mycket som det bara går.

Som person är jag social och överlag ganska enkel. Jag avskyr konflikter och har inget direkt temperament, men när jag väl blir sur går jag runt och tjurar, muttrar, pikar och är allmänt dryg. Men skriker gör jag så gott som aldrig. Ordning och reda är å ena sidan väldigt viktigt för mig, men samtidigt är jag en ganska slarvig person så detta gör allting lite krångligare än vad det borde vara. Min humor är lite lagom dålig och jag är därmed ganska lättroad vilket känns bra.

Ja, detta var då lite som var värt att nämna om mig. Skulle kunna skriva betydligt mer men det känns som att ingen kommer orka läsa det i alla fall.


Varför inte..

Efter att ha sett denna lista på ett flertal bloggar kände jag att jag lika gärna kunde göra som så många andra och också köra på den. Kanske man börjar blogga lite igen..

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur  muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Min bästa grimas.

För att tiden går så fort.

Jag vet att jag blivit sjukt kass på att blogga, men tiden räcker helt enkelt inte till. Har fullt upp med att jobba, ta hand om Saga, träna och försöka julstöka lite. Idag har jag dock gjort mig kvitt hunden så jag är fri, fri, fri. Kom hem från jobbet vid halv fyra och konstaterade då att Saga ätit upp alla mina kokoskolor som jag bakade igår. Tur för henne att Stoffe redan hämtat henne här så att vi slapp träffas för jag hade inte varit nådig. Blev hur som helst på så dåligt humör att jag skippar att träna idag. Hade egentligen tänkt dra upp på jympa klockan fem, men nu tänker jag istället ägna de kommande timmarna åt att baka nytt julgodis och lyssna på julmusik. Och dricka vin.

Imorgon jobbar jag igen. Inte ett dugg roligt faktiskt. Men förhoppningsvis är det min sista lördag på ett bra tag framöver. Och har jag tur får jag vara ledig mellan jul och nyår så då blir det tio dagars ledighet i sträck. Hur nice som helst. Håller nu tummarna för att chefen ska vara snäll och låta mig få min vilja fram.

RSS 2.0