Om allting sett annorlunda ut.

Torsdag idag och jag är sjukt trött. Sitter och försöker plugga men det går lite sisådär. Eller ska jag vara helt ärlig så går det inte alls. Orkar verkligen inte ta in det jag läser så därför skiter jag i det helt och hållet. Har nyss varit ute på en promenad med Saga så förhoppningsvis blir jag lite piggare snart. Annars får jag väl proppa i mig en massa socker och kaffe. Eller så skiter jag helt enkelt i att plugga idag och gör annat istället. Typ diska, tvätta och träna. Ja, så får det nog bli faktiskt.


Fick veta betyg på mitt arbete om antiken och på något vänster lyckades jag kamma hem mvg på det. Har ingen aning om hur det gick till. Hade tydligen uppfyllt samtliga kriterier vilket är ganska lustigt med tanke på att jag inte ens läst dem. Antingen är jag ett geni i förklädnad eller så var läraren på ett alldeles ypperligt humör. Eller så kanske jag helt enkelt bara hade flyt. Det är nog mest troligt. Hur som helst var det ju väldigt trevligt. Ger mig själv en stor applåd och en klapp på axeln.

Jag vet att du kan.

Har precis skickat in arbetet om medeltiden. Grattis till mig! Nu har jag fram till måndag på mig innan nästa arbete ska vara inne. Ska tydligen gräva ner mig i den tidigmoderna perioden nu vilket låter extremt, extremt, extremt ointressant. Medeltiden gick det ju att finna lite underhållande så det arbetet var ändå ganska smärtfritt, men jag ser verkligen inte fram emot detta. Men men, jag ska väl inte gnälla. Hade jag varit en duktig elev och gjort mina arbeten då jag faktiskt skulle så hade jag inte behövt göra detta nu. Så jag har ju bara mig själv att skylla. Och det är jävligt irriterande. Det är så mycket enklare när man kan skylla på någon annan.

Hur som helst ska jag nu ta mig an det lilla diskberget som bildats på köksbänken därefter kommer nog pappa hit en sväng och sen vankas det träning med Caroline. Blir antingen jympa eller skivstång, är än så länge oklart. Ja, så ser planerna ut i alla fall.


Bara för att det var så länge sen.

Eftersom det var åt och dar sedan jag senast tipsade om någonting tänkte jag ta mig i kragen och faktiskt ändra på det nu. Men idag blir det inget filmtips utan faktiskt ett baktips. Det är nämligen som så att jag insåg, för inte alls länge sedan, hur extremt underskattat morotskaka är. Eller okey, det kanske inte är underskattat hos andra men jag hade aldrig riktigt förstått grejen. Men faktum är att morotskaka är något utav det godaste man kan baka. I alla fall om man ser till hur lite man behöver anstränga sig.

Så här nedan följer nu det recpet som jag brukar använda mig av:

3 ägg
2 dl socker
2 dl solrosolja
150g grovt rivna morötter
1dl farinsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vanlijsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker i cirka tre minuter till en lätt och lufftig blandning.
Tillsätt oljan lite i taget óch därefter de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en smord form om cirka 24 cm i dimameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
Kakan ska släppa från kanten och inte vara kladdig i mitten när man sticker med provsticka.
Låt kakan svalna.


Glasyr

200 g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron

Vispa ihop alla ingredienser till en lätt och luftig glasyr.
Bred ett tjockt och täckande lager uppe på kakan.


Klart!

Nämen vad härligt!

Då var det måndag igen! Och rackarns vad ljus det är ute. Härligt, härligt. Jag har precis kommit in från en promenad med Saga och nu ska jag försöka plugga en timme eller två därefter tänker jag ta en dusch och sen mysa ned mig i soffan. Har laddat upp med en kopp té som jag kan smutta på medans jag tragglar mig igenom medeltiden. Passar även på att andas in den härligt våriga doften från tulpanerna som står så fint på köksbordet.

Helgen som gått har varit finfin. Fredagen vart lugn och mysig. Jag och Tobias promenerade över till Niklas och Carro där vi slötittade lite på Lets Dance, sen satte vi igång Toy story 3. Den filmen kan varmt rekomenderas. Hur som helst tackade vi för oss någon gång kring klockan tolv eller så. Lördagen inleddes med plugg, därefter blev det till att städa och på kvällen kom Linus och Jessi hit och ett tag senare gjorde Niklas, Carro och Matilda oss sällskap. Vi drack och snackade skit och efter någon timme begav vi oss ut i natten. Hamnade efter mycket om och men uppe på Mobergs och det vart otippat nog riktigt lyckat. Är egentligen inte särskilt förtjust i Mobergs då jag tycker att det allt som oftast är på tok för dåligt med folk där. Men den här lördagen vart faktisktjävligt bra. Jag och Tobbe avslutade kvällen med att promenera hem vilket är en jävla bit, så mina fötter var inte lyckliga dagen efter. Mådde dock förvånandsvärt bra på söndagen och det tror jag berodde på all den friska luften som vi fick under promenaden.

Kanske borde jag bry mig lite mer.

Sitter här och knåpar med Antiken. Har kommit till det stadiet då jag bara skriver utan att ha en aning om vad. Det är dock inte så illa som det låter, det brukar ju visa sig att lärarna blir nöjda ändå. Hur som helst är det ganska fantastiskt vad dum i huvudet jag är när det gället historia. Har verkligen noll koll. Kan visserligen bero på att jag aldrig brytt mig särskilt mycket om historia, inte ens i högstadiet. Förstår inte hur jag lyckades få ett vg i betyg då. Eller var det mvg? Visserligen lämnade jag in lite arbeten och sådär men jag lärde mig ju bevisligen inte någonting. Eller så har jag bara förträngt allting. Att jag inte lärde mig någonting på historian i gymnasiet är däremot inget mysterium eftersom jag aldrig var där och aldrig lämnade in något arbete. Inte så jävla smart alltså.

Hur som helst ska jag försöka skriva färdigt detta ikväll så att jag kan ge mig på Medeltiden imorgon. Men man får väl se hur långt orken räcker. Det är ju trots allt fredag och då ska man väl ha det lite mysigt också. Japp!


En annan tid, en annan plats.

Då var det torsdag och jag känner mig sjukt slö. Vankar runt här hemma och försöker få lite vettigt gjort. Provade att plugga men jag höll på att somna så jag måste göra saker som håller mig aktiverad. Så just nu tar jag mig an disken medans jag väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig. Och om en stund är det dags att börja med middagen. Men jag är sjukt otaggad på att laga middag och jag har ingen som helst aning om vad jag ska laga för någonting. Hade tänkt baka lite bröd med jag insåg att mjölken var slut och jag orkar inte promenra iväg och handla en ny. Inte för att det är lång utan för att det känns onödigt att promenera utan Saga.

Näe, ikväll känner jag mig så slö att det inte ens kommer bli någon träning för min del. Får ta en långpromenad med Saga eller nåt annat istället. Eller bara ligga på soffan och göda mig själv typ. Man måste ju skaffa nytt fett som man kan förbränna. Vill ju inte riskera att bli smal och snygg.

En kopp té nu då.

Så mycket annat.

Då var det onsdag och jag sitter hemma och försöker knåpa ihop en lagom detaljerad sammanfattning av Antiken. Håller på att plugga upp Historia A som jag råkade få IG i på gymnasiet. Det berodde på att jag aldrig var där och aldrig lämnade in någonting så hela den här boken är främmande för mig. Hur som helst är det sjukt, sjukt, sjukt svårt att hålla fokus. Det finns ju så mycket annat som man hellre gör. Dessvärre finns det inte riktigt utrymme för att slösa bort en massa tid då det ska in arbeten mest hela tiden. Förstår inte riktigt hur jag ska lyckas med detta. Jag har ju noll koncetrationsförmåga. Och jag kan inte låta bli att fundera över hur det skulle gå om jag någon gång fick för mig att plugga på riktigt, högskola alltså. Jag har ju på tok för dålig disciplin. Hua! Men om några timmar vankas det jobb istället så jag ska väl i alla fall försöka få någonting gjort.

Ibland har jag känt att jag duger.

Nu har jag en sån där vecka igen. En sån där vecka då ingenting känns bra. Har noll ork och ingen som helst inspiration. Ganska lustigt med tanke på att alla andra är så uppåt nu eftersom våren verkar vara på gång. Men för mig känns allting bara tomt. Kan inte riktigt påstå att jag känner mig nere. Mer likgiltig. Känner mig inte ens sugen på att träna. Har fått lov att boka pass för då är man så illa tvungen att gå. Såvida man inte avbokar senast sex timmar innan. Annars kostar det pengar. Så ikväll ska jag masa mig upp på ett Skivstångspass. Fast helst skulle jag bara ligga i soffan och äta glass. Och titta på Big brother. Men det skulle inte göra mig gladare. Så då kan jag lika gärna träna. Det är åtminstonde vettigt. Typ. Håller tummarna för att Amanda följer med så att jag kan försöka få lite energi av henne. Hon har tillräckligt för oss båda. Vackra människa.

Allting är precis som då.

Har sån sjukt jävla träningsvärk idag så det är inte sant. Är så illa däran att det gör ont att promenera. Blir därmed ingen träning idag vilket känns lite surt. Men det är faktiskt fysiskt omöjligt. Istället roar jag mig nu med att baka bröd. Använder samma recpet som förr veckan, fast jag har trixat till det med pumpakärnor och extra mycket rågmjöl. Får se om de blir goda. När brödet är färdigt ska jag börja med pannkakor. Blir därmed till att spendera de kommande timmarna i köket. Måste ju roa sig med någonting nu när det inte blir någon träning liksom.

Jag undrar verkligen hur du tänker.

Tänkte ta och berätta lite kort om vad de senaste dagarna har bjudit på. Lite lagom spännande sådär!


Fredag: Jag inledde dagen med frukost framför tvn, därefter vankades det disk och lite städning innan jag traskade upp till Friskis för att köra gympa med min kära Amanda. När vi var klara valde vi att belöna oss själva med en fika. Satt och hade det mysigt i en och en halv timme därefter mötta vi upp Angie som kommit ut på besök. Efter en snabbsväng på stan sade jag och Angie hejdå till Amanda och promenerade hem hit. Eftermiddagen spenderades framför tvn och kvällen bjöd på en massa prat och dansstopp. Bör även nämnas att Niklas och Carro var med under kvällen och de hade med sig världens gulligaste bebis som de var barnvakt åt. Jag var helt kär.

Lördag: Åt en mysig frukost och tittade på Lilla Jönssonligan. Sade hejdå till Angie vid halv ett och då rullade jag och Tobbe ut till Riala för att rensa lite på övervåningen. Fyndade ett presentkort på IKEA, en helt oanvänd sjal som jag köpte för lite mer än två år sedan men slarat bort och en gammal bh som jag letat efter som en tok. Vi kom tillbaks hem strax innan klokan sex och jag hoppade in i duschen medans Tobbe fixade i köket. Senasre under kvällen kom Niklas, Linus och Jessi hit. Det blev en hel del vin/öl och skitsnack innan vi hoppade in i en taxi mot Piren. Dansade bort resten av kvällen. Nice.

Söndag: Vaknade upp och mådde som jag förtjänade. Ålade ur sängen vid klockan tio men somnade om på soffan och sov bort ett par timmar till. Vid klockan två tog jag mig i kragen och började baka en morotskaka inför kvällens fika med Niklas och Carro. Dessvärre skulle det visa sig att Carro var krasslig så det blev ingen fika och jag hade därmed ansträngt mig i onödan. Har nu en jävla morotskaka som frestar mig varje gång jag öppnar kylen. Inte bra. Hur som helst samlade jag mina sista krafter och masade mig upp till Friskis för att träna. Lyckades ta mig igenom passet och var väldigt nöjd över mig själv när jag kom hem igen och la mig på soffan för att ha filmmys med min käre pojkvän.

Måndag: Idag har jag jobbat och tränat. Det är typ det som är värt att nämnas. Har varit på det jobbigaste passet ever. Skivstång-kondition. Skakar fortfarande i armarna och jag har en stark känsla av att jag inte kommer lyckas ta mig ur sängen imorgon. Just nu väntar jag på att Tobias ska komma hem från innebandyn så att vi kan ta ut Saga på en kvällspromenad. Jag är nämligen för slut i armarna för att kunna hålla i kopplet. Pinsamt. Men å andra sidan så drar hon ganska ordentligt så det krävs verkligen att man håller emot när man går med henne.


Förlåt att jag trodde på dig.

Nu är det torsdag och jag är mitt uppe i ett försök att baka bröd. Har aldrig gjort det förut, såvida man inte räknar scones. Jag brukar inte ha någon tur med saker som ska jäsa, men jag håller tummarna för att detta ska gå vägen ändå. Ska även försöka hinna med att städa lite innan det vankas träning. Ser inte så överdrivet trevligt ut här hemma. Det värsta med att ha hund är utan tvekan det förbaskade håret som dräller överallt. Helst skulle man behöva dammsuga varannan dag, men inte fan orkar jag det. Speciellt inte när hunden är rädd för dammsugaren och envisas med att skälla på den och springa runt. Näe, det blir till att dammsuga när hon inte är här, alltså på helgerna. Och nu när hon har långhelg med husse får man verkligen passa på.

Ikväll vankas det som vanligt träning. Om min kära Amanda känner sig frisk och kry ska vi försöka oss på 90minuters gympan. Jag brukar bara gå på 60minuters pass och är lite smårädd för att dö under 90minutarn, men med Amanda vid min sida är jag i alla fall beredd att göra ett försök. Men följer hon inte med blir det den vanliga 60minutaren som jag brukar gå på. Den vet jag i alla fall att jag tar mig igenom.

Allt ordnar sig.

Saker som hänt den senaste tiden:

- Jag har klippt mig. De risiga topparna är nu ett minne blott, fick ta bort mellan 10-15 cm, men det var det värt. Nu är håret mjukt, fint och trasslar sig inte.
- Jag har köpt ett par jeans för första gången på flera år. De är som gjorda för min kropp vilket är helt otroligt. Brukar aldrig hitta jeans som sitter bra i benen och i midjan.
- Min bästaste Amanda har kommit hem från Australien och jag tror ingen är gladare över det än vad jag är.
- Jag och Tobbe har införskaffat en matta till vardagsrummet. Vi bygger upp vårat hem sakta men säkert. Vem fan har bråttom liksom?!
- Saga har åkt till Bjurs med pappa och Anna så nu är jag hundfri fram tills på söndag. Känns skönt men väldigt konstigt. Kanske mer konstigt än skönt faktiskt.


RSS 2.0