Precis vad jag behövde.

Nu är söndagen här och jag är sådär typiskt trött som man ofta är på just söndagar. Har hur som helst haft en kanonhelg så det känns väldigt bra. I fredags firade vi Maria som fyllde år och då blev det först lite goda drinkar på Åtellet, därefter dansade vi loss på Teatern en stund. Och igår fyllde Fia år så på dagen vankades det födelsedagsfika hemma hos henne, därefter var det middag hemma hos min käre far. Var väldigt trevligt och när vi begav oss därifrån vid tolvtiden bar det av till Havspiren. Hade riktigt jäkla roligt där, dock var jag på tok för varmt klädd eftersom det var en oplanerad utgång. Att ha en stor, stickad klänning på sig på krogen är ingen hit.

Min ängel.

Då var fredagen äntligen här, och vilken fredag sen! Jag klev ur sängen vid klockan tio imorse och gav mig då direkt ut på en promenad med Saga. När jag kom in kollade jag läget på Facebook och då började Amanda tjata om att vi skulle dra på jympa vid halv tolv. Klockan var då halv elva och jag hade inte ens ätit frukost och var sådär lagom taggad, men efter en hel del tjat från Amandas sida samt ett löfte om att jag skulle slippa gå till Friskis gick jag med på det. Väl där kändes det kanonbra, speciellt då det visade sig vara ett "Abba-pass", alltså att dom bara spelade Abba. När passet var slut kände vi oss väldigt nöjda och traskade då hem till Amanda för att äta lunch tillsammans. Och där blev jag kvar fram tills klockan tre då pappa hämtade mig. Eftersom det är helg nu är det nämligen hans tur att ha hunden, så han var tvungen att åka hem till mig för att plocka upp henne. Hur som helst har jag nu varit hemma i strax över en timme och under den tiden har jag avnjutit en fantastiskt skön dusch samt börjat ta tag i disken. Känner mig på ett strålande humör och ska snart börja förbereda middagen.

Kanske är det bara desperation.

Då var torsdagen här och jag har jobbat färdigt för idag. Är nu hemma och myser med min söta Saga. Dock ligger hon på ganska mycket minus idag eftersom hon tuggat sönder min och Tobbes enda smörkniv. Inte vidare uppskattat faktiskt. Men förutom det har den här dagen varit rätt bra. Just nu sitter jag nedsjunken i soffan och har det allmänt skönt. Ska kolla på några mer eller mindre spännande program, sen ska jag förbereda kvällens middag. Ikväll vankas det träning och därför blir det sen middag. Blir så rackarns tidig middag om man ska äta innan eftersom passet börjar vid halv sju. Ja, tänk vilka problem man har.

Kan även säga att jag tycker att torsdagar är den bästa tv-dagen av alla. Finns så mycket man vill se att det blir jobbigt. Ikväll vill ja både se Robinson, Lyxfällan och Hellenius hörna. Synd bara att det inte riktigt funkar eftersom tiderna krockar. Återigen, tänk vilka problem jag har!

Så mycket man vill.

Min önskelista:

- Träningsskor
- Rosa tofflor
- En brödrost
- Desperate Housewvies säsong 5 och 6
- En ny mascara
- En riktigt varm och mysig vinterjacka
- En kaffebryggare
- En stor, fluffig vardagsrumsmatta
- En mobiltelefon som man kan smsa ifrån
- Beverly Hills säsong 5
- En taklampa till vardagsrummet
- En flickfotografs bekännelser
- En stor palm
- Nya träningsbyxor


Filmtips.

Jag vet att jag blivit riktigt dålig på att dela med mig att tips här i bloggen, men jag ska försöka rycka upp mig. Nu har jag hur som helst en väldigt lagom läskig skräckis att tipsa om. Eller egentligen vet jag inte om den ska kallas för skräckis för den var inte så skrämmande. Men men, det står på fodralet att det än en skräckis så då är det väl så.

Filmen heter Case 39 och är från 2009 och huvudrollen spelas av Renée Zellweger. Hon jobbar som socialarbetare och tilldelas det märkliga fallet Lillith Sullivan. Renée låter Lillith flytta in hemma hos henne och innan hon vet ordet av står hennes liv på spel. Spännande, spännande! Vill inte berätta så mycket mer om vad filmen handlar om eftersom det finns en risk att jag råkat berätta någonting viktigt som förstör spänningen. Hur som helst är det en klart sevärd film som är mer spännande än läskig. Jag är ganska lättskrämd och har rätt dåliga nerver, men den här klarade jag av utan något problem.




Allt vi behöver.

Då var en ny vecka kommen och jag har trocklat mig igenom två lagom spännande arbetsdagar. Nu sitter jag hemma och myser i soffan och laddar för kvällens spinning med Amanda. Eller jag håller i alla fall tummarna för att att Amanda följer med. Hade egentligen velat gå på gympa men jag har fått lite problem med mina smalben så jag får skippa det. Hur som helst har jag inge planer på att göra någonting vettigt innan det vankas träning. Efteråt stundar det däremot storhandling för mig och Tobbe. Vi har bestämt oss för att försöka sluta småhandla hela tiden då det går på tok för mycket pengar till det.

Sen jag senast skrev någonting här har det inte hänt så överdrivet mycket spännande. Niklas, Carro, Jonte, Annie, Maria och Ante var här i lördagskväll. Vi snackade mest skit och drack vin och hade det allmänt trevligt. Och söndagen blev sådär skönt lugn. Jag och Tobbe låg i soffan fram till klockan tre då vi mötte och Niklas och Carro på Arena för en välförtjänt söndagspizza. Jag var dock dum nog att dra och träna direkt efteråt och mådde därmed som jag förtjänade. Du, dum, dum. Förutom detta har det som sagt inte hänt någonting speciellt.

I have a dream.

På måndag har jag och Tobbe bott här i våran myspysiga lägenhet i tre månader. Och det känns så fantastiskt. Allting känns så bra och rätt och det är smått ofattbart att det bara gått tre månader. Tiden innan lägenheten känns så avlägsen. Trots att hela lägenhetsköpet var en ganska spontan och oplanerad grej så var det så rätt i tiden. Det var precis vad vi behövde. Även om det var några kämpiga månader då jag och Tobbe knappt träffades alls. För utan att överdriva var han här minst sex dagar i veckan från det att vi fick tillträde till lägenheten tills det att vi flyttade in den 25e juli. Jag beundrar hans ork och tålamod något enormt. Kan nog aldrig förstå exakt hur jobbigt det måste varit för honom att gå upp klockan fem på morgonen för att sen jobba hela dagen och sen åka direkt till lägenheten och fixa där till sisådär klockan tio på kvällen. Att faktiskt inte tappa gnistan efter fyra månader. Starkt. Men nu har vi vårat fina hem, så gott som färdigt och vi båda trivs fantastiskt bra. Måste varit något utan ett ödets nyck som gjorde att vi fick för oss att köpa den här lägenheten.

Och det känns som att jag kommer kunna se tillbaks på 2010 som ett bra år. För saker och ting har verkligen förändrats. Även om första halvåret var väldigt kämpigt så har det ljusnat nu. Äntligen!

När allting var sådär självklart.

Gårdagen blev väldigt lugn. När Tobbe kom hem från jobbet satte vi oss i köket för att snacka lite skit och tiden rann självklart iväg. Innan vi visste ordet av var klockan sju och vi hade ingen som helst aning om vad vi skulle äta till middag. Efter en snabbkoll i frysen bestämde vi oss för att göra köttfärsbiffar och det var med nöd och näppte som vi fick dom klara till Idol. Spenderade hela kvällen mysandes framför tvn. Först tittade vi på Idol, därefter blev den en helt okey skräckfilm. Mer spännande än läskig vilket jag gillar.

Denna dag har än så länge inte bjudit på särskilt mycket spännande. Jag har handlat en gardinstång och har, efter att ha bott här i tre månader, fått upp gardiner i åtminstonde ett rum. Storartat. Nu håller jag på att städar lite, ligger en massa prylar och dräller överallt som vanligt. Tobbe är ute i Kusboda för att fixa lite med sin bil, försöka få någon ordning på bromsarna och byta till vinterdäck. Vad som händer ikväll är ännu oklart, men jag är sugen på att göra någonting i alla fall.


Så mycket starkare.


Tror ni jag hade en glad pojkvän igår när jag kom hem med dessa?!




Vem hade kunnat tro.

Då var torsdagen kommen och eftersom jag jobbar stängning idag är jag fortfarande hemma tillsammans med min kära vovve. Har inte fått mycket gjort denna förmiddag, diskat lite grann men mest bara drällt runt på internet. Snart ska jag ta mig i kragen och leta reda på lite kläder och kanske även lyxa till det med lite smink. Vore nog ingen dum idé faktiskt. Känner mig allmänt otaggad idag. Men turligt nog är det snart helg och det är alltid lika härligt. Dock har jag noll planer för denna helg, om man bortser från att jag ska handla en gardinstång till vardagsrummet. Men det är ett så pass litet projekt att det knappt räknas. Hur som helst blir det nog en lugn helg eftersom det är lite smådåligt med pengar här hemma. Är ju löning först på måndag, så det blir inga utsvävningar innan dess.

You'll never know.

Saker jag borde göra just nu:

- Diska
- Boka tvättstuga
- Slänga blomman som står i köksfönstret. Den ser ut att vara bortom all räddning.
- Ta en promenad med Saga.
- Fundera ut vad tusan jag ska laga för middag ikväll.
- Packa upp den stora väskan i sovrummet. Har ingen som helst aning om vad den innehåller.
- Rena ur kylskåpet.
- Fixa lite ordning i skafferiet.
- Dammsuga.


Är dock så sjukt slö idag så jag kommer nog inte lyckas med någonting utav detta. Eventuellt fixa middag. Lite lagom basic sådär. Resten får nog vänta. Precis som vanligt. Fräscht? Nä! Skönt? Ja!

Undra vad som kunde ha varit.

Gårdagens illamående gav inte med sig och när jag inte ens lyckades få i mig ett halvt äpple var det bara att acceptera att det inte skulle bli någon pilates för mig. Spenderade därmed hela kvällen i soffan, där jag låg och tittade på dåliga program och tyckte synd om mig själv. Turligt nog mådde jag lite bättre när jag vaknade imorse så jag lyckades trockla mig igenom arbetsdagen. Dock tror jag inte att det blir någon spinning för mig i kväll, vilket jag egentligen hade tänkt. Känns dumt att pressa kroppen när den betett sig lite märkligt. Får bli till att tagga inför Desperate Housewives istället. Kanske röja upp lite här hemma också, om andan faller på. Och ta hand om Saga förstås. En sådär lagom spännande dag alltså.

En liten sak som är värd att nämnas, mest för att jag insåg det just precis nu, är att jag och Tobbe varit tillsammans i fyra år och elva månader idag. Sjukt vad tiden går fort. Fast samtidigt känns det som att vi varit tillsammans så mycket längre. Hur som helst förtjänar vi ett litet grattis, men bara ett litet, för det stora håller vi på en månad till.


Kanske finns det någonting mer, någonting bättre.

Helgen som gått har varit väldigt lugn och fin. Fredagen spenderade jag och Tobias här hemma, vi åt en supergod middag och därefter blev det Idol följt av mysprat i köket fram till klockan två. Lördagen spenderades hemma hos min käre far där vi åt middag och snackade en massa skit. Kom hem kring klockan tolv på natten och då blev det till att sova. Och söndagen degades bort framför tvn, masade oss upp till Friskis för att träna på eftermiddagen men det var det enda vettiga den dagen bjöd på.

Och nu har då en ny vecka kommit och jag känner mig rätt ladda för omväxlingensskull. Mår dock sjukt illa för tillfället och har en halsbränna som inte är att leka med. Jag har så gott som aldrig halsbränna men just idag är min kropp lite upprörd verkar det som. Håller nu tummarna för att jag ska sluta må illa innan det är dags för pilates, för mår jag såhär är det nog ingen bra idé att gå dit.

Bara för att du är upptagen hela tiden är du inte lycklig.

Sitter här hemma och funderar på vad tusan man ska hitta på till middag. Har bläddrat igenom två olika kokböcker för att få lite inspiration, men det är så vansinnigt svårt att bestämma sig. För tillfället lutar det dock åt biff i sås med smak av vanilj tilsammans med citronpotatis. Låter så fel att det nog borde kunna bli rätt. Dock finns väl risken att jag kommer misslyckas rätt brutalt. Är alltid svårt med nya rätter. Kommer väl sluta med att det blir någonting enkelt som vanligt, typ tacos eller hamburgare. Inte för att det är något fel på det, jag menar det finns ju en anledning till varför det är återkommande mat här hos mig och Tobbe. Men ibland är det roligare med någonting som faktiskt kräver lite arbete. Ska fundera vidare på saken en stund till. Ska ändå inte iväg och handla förns Tobias kommer hem. Eftersom det är fredag vankas det ju en sväng till Bolaget och eftersom jag inte orkar bära hans öl så får han snällt följa med.


Lite mer vilja är allt som krävs.

Hemska, hemska fredag! Min gamla trotjänare till mobil har tackat för sig. Eller i alla fall halva telefonen. Knappt tre, fem och sex har slutat fungera. Detta är lite av en katastrof för mig eftersom jag brukar skicka mellan 10-20 sms om dagen. Det är liksom lite av en hobby jag har. Turligt nog ska pappa ta med en av hans gamla telefoner hit ikväll, så förhoppningsvis löser det sig. Funderade en stund på att skaffa en helt ny telefon, men jag känner inte för det. Har inget direkt intresse av att ha en fräsig telefon. Finns så mycket annat jag vill lägga dom pengarna på. Just nu i alla fall.


Ditt vakande öga följer mina trevande steg.

Satan i gatan vad det blåser ute idag. Vi har inte många träd på våran lilla gård här, men jag sitter ändå och väntar på att ett av dom ska komma flygandes in genom fönstret. Imorse var det helt fruktansvärt höstruggigt ute när jag och Saga tog morgonsvängen vid klockan sex. Turligt nog gav ju regnet med sig och gav plats för solen. Fast nu börjar det återigen bli gråmulet. Hur som helst har den här dagen förflutit ganska bra. Jobbade ett par timmar och därefter traskade jag upp till Amanda och Olivia för att snacka lite skit och tigga till mig en smörgås. Efter lite drygt en timme tackade jag för mig och begav mig hem till Saga. Som vanligt blev det en promenad följt av lite degande framför tvn och nu ska jag ta tag i det lilla diskberget som bildats på köksbänken. Ikväll blir det spinning därefter vankas det Lyxfällan. Kanonis.

Kan även nämna att jag beställde hem gardiner i förra veckan och de har äntligen kommit. Dock ligger de och väntar på mig på Ica Bergshamra eftersom jag glömde ändra min adress när jag genomförde beställningen. Dumma, dumma, dumma Lina. Så nu måste jag masa mig ut dit någon dag. Jag och Tobbe har dock funderat så smått på att åka ut till min käre far och bada lite i helgen så vi kanske ska göra slag i saken och slå två flugor i en smäll. Är ganska spänd på att se hur gardinerna ser ut i verkligheten. Håller tummarna för att dom är fina för jag orkar inte hålla på att skicka tillbaks. Vill boa lite här hemma nu. Det är baske mig på tiden. Synd bara att det är så vansinnigt dyrt.

Du är inte så speciell.

Nu har vi tagit oss fram till onsdagen, vilket innebär att det börjar bli dags att räkna ned till helg. Jag jobar stängning idag vilket innebär att jag fortfarande befinner mig hemma i lägenheten tillsammans med min fina Saga. Har mest degat framför tvn idag då jag känt mig helt tom på energi. Är verkligen inne i en riktig tröttperiod just nu. Spelar ingen roll vad jag gör när jag får sånna här svackor. Vare sig sömn, kost eller träning påverkar mig just nu. Men förhoppningsvis går det över snart.


Någonstans där ute finns du.

Dagarna springer som vanligt iväg och jag har ingen som helst aning om vart tiden tar vägen. Om några minuter ska jag rusa iväg för att köra ett pass spinning med Amanda, därefter blir det till att ladda för kvällens match mellan Sverige-Holland. Är dock så sjukt nervös så jag vet inte om jag kommer klara av att se den. Hur som helst händer det inte så mycket spännande i mitt liv just nu. Mest jobb, mystid med Saga som jag adopterat under veckorna och så lite träning på det. Men jag tycker det räcker ganska bra faktiskt. Känner mig förhållandevis nöjd med livet just nu, även om det finns vissa hjärnspöken som vägrar försvinna.

Filmtips/Boktips

Ikväll visar dom filmen Ps. I love you på tv och till alla er som inte sett den än säger jag bara en sak - gör det! Dock tycker jag framförallt att ni ska ta och läsa boken. Filmen är ju baserad på en bok, vilket kanske bör nämnas. Och som alltid är det ju så att boken är mycket bättre än filmen. Jag hade ju läst boken innan jag såg filmen och jag blev väldigt besviken. För boken är så fantastiskt fin, sorglig, rolig och bra. En riktig tjejbok när den är som bäst. Men trots detta så tycker jag att ni som kan ska se filmen ikväll för den är väldigt sevärd. Hade det inte varit för att jag läst boken precis innan hade jag nog varit helt försälskad i filmen. Men eftersom boken är så extremt bra så kan man ju inte bli annat än besviken.

Time after time.

Har haft världens mysigaste lördag tillsammans med min käre pojkvän. Jag vankade vid klockan tio imorse och tyckte då att det även var dags för Tobias att vakna så jag börjat kittla honom. Vi slog oss ned i soffan för att äta frukost och titta på Solsidan, därefter piffade vi till oss lite och traskade ner på stan. Vårat uppdrag för dagen var att hitta någon lampa till antingen köket eller vardagsrummet och kanske även ett par gardiner till något rum. Det är nämligen som så att vi bott här i två och en halv månad men fortfarande inte har varken gardiner eller lampor. Lite sisådär alltså. Vi hade turen på vår sida och hittade en sjukt häftig lampa till köket, dock kostade den en hel del så vi fundera på om vi skulle handla den eller inte medans vi strosade runt på stan. Självklart slutade det med att vi handlade lampan och jag är nu sjukt nöjd. Fast mitt konto är inte lika lyckligt längre. Förutom lampan blev det inte så mycket shopping. Några värmeljus sen en tröja till Tobbe.

Och nu börjar kvällen komma smygandes och jag är ensam hemma eftersom Tobbe begett sig in mot stora staden Stockholm för att kolla på hockey med sin bror. Vad jag ska hitta på i afton återstår att se. Antingen blir det kvalitetstid med mig själv. Typ lägga en ansiktsmask och fila naglarna och sådär. Eller så letar jag reda på någon som vill umgås med mig. Får se hur det blir.

Sexual healing.

Livet är bra just nu för att:

- Det är fredag.
- Jag har hunnit med att träna tre gånger denna vecka.
- Jag har handlat ett par kanonfina stövlar.
- Jag är hundfri ikväll.
- Det är färgsprakande höst ute.
- Desperate Housewives har börjat igen. (Fast visst fan har dom bytt ut han som spelar Carlos, eller är jag helt dum i huvudet?!)
- Jag har ätit en munk på Norrtälje marknad.
- Jag har tvättat upp sex maskiner smutstvätt och har äntligen lite kläder att ha på mig igen.
- Pappa gav mig två flaskor vin när han var här och hämtade Saga.
- Jag och Tobbe fortarande skrattar åt hans tre timmar långa minneslucka från i lördags.
- Jag precis ätit en supergod middag och nu vankas det Idol eller kanske Doobidoo.

Vissa personer är helt enkelt menade för varandra.

Idag är det fredag och jag är ledig-ledig-ledig! Känns kanonskönt och min kropp mådde väldigt bra av att få ligga och dra sig i sängen imorse. Att köra spinning två dagar på raken sätter sina spår på en så otränad kropp som min. Hur som helst har jag en riktigt pysslardag här hemma. Har bland annat bokat tvättstugan nu mellan tolv och fyra så jag ska försöka bli av med så mycket smutstvätt som möjligt. Räknar dock inte med att få undan allting eftersom det är så stört mycket smutstvätt. Hela hallgolvet är fullt, och då överdriver jag inte. Men så kan det ju lätt bli om man inte tvättat på sisådär en månad.

Förutom att tvätta ska jag försöka röja upp lite i största allmänhet. Typ diska, dammsuga, fixa i garderoben och bädda rent. Sen ska jag försöka få pappa att köra mig till Willys så att jag kan handla lite. Han kommer nämligen hit i eftermiddag för att hämta Saga så jag tycker att han kan handla med mig som tack för att jag är så snäll och tar hand vovven. Får se om jag lyckas få min vilja fram, det är i alla fall värt ett försök. (Nu kanske ni frågar er varför jag inte åker och handlar med Tobias men saken är den att hans bil är lite ledsen för tillfället så den vill inte ut och åka.)

Alla behöver vi någonting att hålla fast vid.

Dagarna går så fort och jag hinner knappt med. Idag är det redan torsdag och jag har ingen aning om vart den här veckan tagit vägen. Det jag vet att jag gjort är jobbat, tränat, ätit en varm munk på Norrtälje marknad, tagit hand om Saga och shoppat en del. Det sistnämnda hann jag med idag. Sprang runt en sväng på stan och lyckades få med mig ett par stövlar, en stor kofta, ett läppstift, två nagellack, en ansiksmask, två par örhängen, två par strumpbyxor, ett par jeans och en sminkväska hem. Jag har alltså shoppat mer idag än vad jag gjorde under hela augusti och september. Är helt klart mest nöjd över stövlarna.

Nu ska jag släpa mig ut i regnet med Saga, därefter ska jag byta om till träningskläder och bege mig till Friskis för att köra lite spinning. Har jag tur lyckas jag kanske släpa med mig Tobias dit. Han kommer ju inte vara med på spinningen, men det vore ju trevligt med lite sällskap under promenaden dit.



Mina nya älsklingar!


Bara för att vi kan.

Lördag: Klev upp ur sängen vid klockan åtta imorse och dukade glatt fram frukost. Efter en kvart kom min käre pojkvän och höll mig sällskap och när vi var lite lagom mätta traskade vi ut med Saga. Vid halv tio hämtade vi upp Amanda vid Åtellet, därefter blev det spinning för mig och Mandy medans Tobbe gymmade. När vi var färdiga hade mitt ansikte antagit en extremt märklig färg, drog ganska mycket åt lila faktiskt. Och nu har vi då varit hemma i några timmar och jag har hunnit med att äta lite lunch, duscha och smutta på lite vin. Vad kvällen har att erbjuda återstår att se men förhoppningsvis lyckas vi locka hit några vänner som vill leka med oss.

Enkelt helt enkelt.

Idag är det fredag, jag har jobbat färdig för idag och jag är ledig hela, hela helgen. Kanon! Som en liten bonus kom Tobias hem samtidigt som jag idag, tidigt alltså, så vi får en riktig långhelg tillsammans. Har varit riktigt duktig sen jag kom hem, diskat och dammsugit och snart ska jag försöka ta hand om lilla Tjorven som börjat se hängig ut. För er som inte vet kan jag berätta att Tjorven är en av mina blommor. Har aldrig haft någon tur med växter, men genom att döpa dom hoppas jag på att det ska fungera bättre. Man bryr sig genast lite mer om saker som har namn. Kvällen kommer nog spenderas här hemma, lutar åt filmkväll. Är dock väldigt sugen på att hitta på någonting roligt imorgonkväll, men än så länge har jag ingen som helst idé om vad det skulle kunna vara för något. Men men, det löser sig alltid.

Om en stund kommer pappa hit och lämnar Saga och då är det slut på allt vad lugn och ro heter. Får därför passa på att njuta av de sista minutrarna.



RSS 2.0