Gör det inte svårare än vad det är.

God morgon, god morgon! Jag klev upp för sisådär en kvart sedan vilket inte är bra eftersom jag inte alls tycker om att sova så här länge. Hur som helst sitter jag nu och väntar på att Tobias ska komma hem, han har nämligen traskat iväg för att handla lite god frukost. Han kände sig inte så överdrivet sugen riskakor eller knäckebröd. Kräsna pojke!

Gårdagkvällen blev inte riktigt som vi tänkt oss, men rätt okey ändå. Niklas och Marcus kom över hit vid klockan nio-tio sådär och då blev det självklart till att dricka och snacka skit. När klockan börjat närma sig tolv bestämde vi oss för att traska ned på stan, och det tog sjukt lång tid då vi först fick vända för att Tobbe glömt plånboken, sen stod vi och pratade med Amanda hemma hos henne och därefter fick jag vända då jag upptäckte att jag tappat cigaretterna någon stans längs vägen. Väl nere på stan styrde vi stegen mot Teatern, men det visade sig att vakterna ansåg att en ur vårat sällskap var aningen för berusad för att få komma in, så vi fick snällt vända i dörren. Vi var måttligt glada efter detta och vandrade därför upp till Statoil för att tröstäta lite. Därefter sade jag och Tobbe hejdå till Marcus och Niklas eftersom dom bestämt sig för att ta taxi hem medans jag och Tobbe ville gå. Kan förstå att dom ville ta taxi eftersom det är en bra bit att vandra från Statoil till Grind. Men jag gillar ju att gå, så jag vägrade taxi. Kom hem någon gång kring klockan tre och då blev det bums i säng.

Vad den här dagen har att erbjuda återstår att se. Garderoben blev inte helt färdig igår, så det ska i alla fall fixas idag. Därefter får vi se om vi lyckas få hit sängen idag. Håller tummarna för det i alla fall. Sen tyckte Niklas att vi skulle gå ut på krogen ikväll, eftersom det inte blev någonting med det igår. Får väl se hur det blir med det.

Allt jag vill ha är ett lyckligt slut.

Just nu: Sitter i köket och smuttar på en cider och har det allmänt semestermys. Om en liten stund vankas det garderobsbygge vilket kan bli väldigt spännande. Min käre pojkvän har lagt färdigt golvet i sovrummet, så nu har vi äntligen nya golv i alla rum. Håller tummarna för att vi ska få ihop garderoben utan några större problem. Som jag skrev igår hade vi ju problem med tvbänken eftersom den var felskapt. Men garderoben måste banne mig vara rätt för jag vill verkligen packa upp mina kläder nu. Skulle kännas så skönt att få tömma lägenheten på lite kartonger. Och jag håller verkligen tummarna för att vi ska få hit sängen imorgon, annars kommer min stackars rygg tacka för sig. En vecka på luftmadrass är ingen hit.

Vad kvällen har att erbjuda återstår att se. Känns som att det kan komma att bli en ganska sen middag och därefter kanske det blir en sväng ned på stan. Orkar inte planera någonting eftersom vi inte vet hur lång tid garderobsbygget kommer ta. Men förhoppningsvis blir det nog en bra kväll i vilket fall som helst.

Filmtips!

Filmen jag tänker tipsa om nu är The Changeling med Angelina Jolie. Förhoppningsvis har de föesta av er redan sett denna fantastiska film, men ni som inte gjort det borde verkligen-verkligen-verkligen göra det. Filmen handlar om en ensamstående mamma vars son försvinner en dag då hon är på arbetet. polisen påbörjar ett sökande och lyckas finna pojken. När han ska återförenas med sin mamma visar det sig dock att det är fel pojke. Mamman försöker förklara för polisen att pojken de hittat inte alls är hennes son, men polisen vill inte tro henne. Detta bli startskottet för en kamp mellan det korrupta polisväsendet och en moders enorma kärlek till sitt barn. Den här filmen är verkligen en utav de bästa filmerna jag sett.



Kanske vore det enklast att bara börja om.

Just nu: Har precis tagit en härlig dusch och nu sitter jag i köket och funderar på vad jag ska roa mig med härnäst. Min käre pojkvän ska lägga golv i vårat sovrum så jag får roa mig på egen hand. Har skickat iväg ett sms till Amanda där jag frågade om hon ville dejta, men hon har inte svarat på det. Just typiskt. Ska i alla fall ta bort mitt gamla nagellack som suttit sedan i lördags men ser ut som att det suttit i några månader typ. Inte snyggt! Sen kanske det får bli en sväng ned på stan. Problemet är bara att man alltid gör av med pengar när man strosar runt bland affärer.

Tänk vilka problem jag har.

Sluta ta allt så seriöst.

Dagens humor: Idag kom som sagt min och Tobbes kära vän Jonathan och hans flickvän Annie hit för att kolla hur jag och Tobbe har det i lägenheten. Vi gav dem en guidad tur runt bland alla kartonger, lådor, verktyg och annat skrot och därefter slog vi oss ned för att dricka kaffe. Under vår fika halkade vi rätt naturligt in på området möbler och när jag och Tobbe förklarade för Jonte att vi hade en tvbänk från IKEA liggandes i vardagsrummet insisterade han på att få bygga ihop den. Så sagt och gjort. Jonte satte igång med tvbänken direkt och han tyckte verkligen att det var kanonkul. Fram tills han insåg att det var något produktionsfel på bänken vilket resulterade i att han inte alls kunde bygga ihop den. Jonte fick lov att konstatera att hans projekt slutat i fiasko.

(Var inte alls kul att återberätta detta. Typiskt. Lite av ett fiasko detta också alltså.)

Musiktips

Nu är det dags för mig att tipsa om en låt som jag blivit väldigt förtjust i. Jag är inte en sån där människa som älskar musik och spelar högt-högt-högt så fort tillfälle ges, så det lär inte bli så överdrivet många låttips i den här bloggen. Men då och då kan det dyka upp något. Som nu då tillexempel. Så vad är det då för låt som jag tycker att ni bör lyssna på? Jo det är Many of horro med Biffy Clyro. Hade jag vetat hur man la upp klipp från Youtube hade jag självklart lagt upp låten här så ni hade kunnat höra den. Men nu är det så att jag inte är tillräckligt teknisk för att förstå hur man bär sig åt. Så ni får hålla till godo med texten och därefter leta reda på låten på egen hand.



You say "I love you boy"
I know you lie.
I trust you all the same.
I don't know why.
'Cause when my back is turned,
My bruises shine.
Our broken fairytale,
So hard to hide.

I still believe,
It's you and me till
The end of time.

When we collide we come together,
If we don't we'll always be apart.
I'll take a bruise I know you're worth it.
When you hit me, hit me hard.

Sitting in a wishing hole,
Hoping it stays right.
Feet cast in solid stone,
I got Gilligan's eyes.

I still believe
It's you and me till
The end of time.

When we collide we come together,
If we don't we'll always be apart.
I'll take a bruise I know you're worth it.
When you hit me, hit me hard.

'Cos you said our love
Is letting us go,
Guess what
Our future is for
Many of horror.
Our future's for
Many of horror.

I still believe
It's you and me till
The end of time.

When we collide we come together,
If we don't we'll always be apart.
I'll take a bruise I know you're worth it.
When you hit me, hit me hard.





Sluta tänk så mycket.

Just nu: Sitter i lägenheten och försöker samla ork nog för att göra någonting vettigt. Kom hem någon gång kring klockan tre i natt och jag blev väckt klockan elva av att Jonte ringde. Har haft besök av honom, Annie, Niklas och Tobbes föräldrar, men nu har alla försvunnit och jag och Tobbe är ensamma igen. Jag ska snart masa mig ut i tvättstugan för att hänga upp lite prylar i torkrummet, sen är det färdigtvättat och fixat för idag. Jag och Tobbe har ju egentligen en egen tvättmaskin här i lägenheten, men den är inte inkopplad ännu så vi får helt enkelt hålla till godo med tvättstugan. Känns inte allt för jobbigt faktiskt, inte när lägenheten är så rörig som den är just nu.

Snart vankas det självklart tips!


Don't stop belvinin'

Just nu: Sitter och smuttar cider och har semestermys med Tobbe och Niklas. Om en liten stund vankas det middag och sen blir det till att ladda för kvällens bravader. Vi har tänkt ta en sväng ned på trädgårn och därefter blir det Teatern. En riktig kalaskväll om man bortser från att det är så sjukt jäkla kallt ute. Eller kallt om man jämför med vad det har varit den här sommaren alltså.

Rain man.

Dagens tips är den fantastiska filmen Rain man. Det är baske mig en film som alla borde se. Den handlar om två bröder som spelas av Tom Cruise och Dustin Hoffman. Dustins Hoffman spelar den äldre broderna som är vad man kallar för ett "autistiskt geni". Han har bristande förmågor inom vissa ämnen, så som hur man tolkar sociala signalr och liknande. Men han har även en hel del enastående förmågor inom helt andra områden. Det är hur som helst en helt underbar film som man inte kan låta bli att bli berörd av. Jag säger bara en sak och det är att alla borde se det här mästerverket!



Ibland är det så enkelt att andas.

Just nu: Har precis tagit en varm och härlig dusch och nu sitter jag och försöker torka. Tobbe och jag ska snart ge oss ut på uppdrag för att handla lite saker som behövs för att fixa färdigt det sista här i lägenheten. Jag har dock ingen som helst aning om vad det är vi ska handla, men jag tror det kan ha varit något lim och någonting som ska likna en dörrkarm. Men jag är inte ett dugg säker. Mitt uppdrag är att jobba på att bli av med den envisa förkylningen som jag dragit på mig. Vissa dagar har jag känt mig så gott som frisk men andra dagar känner jag mig helt överkörd.

Om några timmar kommer jag tipsa om en riktigt "måste-se" film. Kan avslöja så mycket som att Tom Cruise är med i den.

Boktips.

Nu är det dags för ett litet boktips känner jag. Boken jag tänker tipsa om heter Golddiggers och är skriven av Tasmina Perry. Det är en riktigt bra tjejbok som handlar om kvinnlig avund och list när den är som bäst. Boken utspelar sig i den Engelska överklassen och det är en sann orgie i dyra kläder och lyxiga herrgårdar och landställen. Skulle verkligen vilja att de gjorde filmatiserade denna bok.




En sån där magisk tanke.

Nu är måndagen kommen och jag har precis ätit frukost. Har såklart dragit på mig en dunderförkylning nu när det är semester och allt. Just typiskt. Halsen är totalsvullen och jag har en hosta som jag inte är allt för förtjust i. Men men, det kunde ju varit värre. Har ju varken feber eller huvudvärk så jag fungerar någorlunda normalt i alla fall. Så dagens uppdrag bli att dammsuga upp lite nytt byggdamm, packa upp lite saker och sen kanske ta en sväng ned på stan. Men det beror helt och hållet på om orken räcker till.

Baksmällan!

Dagens filmtips består av den helt fantastiskt roliga filmen Baksmällan. Eftersom jag just skrev att den var fantastisk rolig så innebär det såklart att det är en komedi. Filmen håller en lagom låg humornivå, men enligt mig bli nivån aldrig för låg utan den håller sig precis på den där hårfina gränsen. Filmen handlar om några killar som åker iväg till Las Vegas för en svensexa. Dagen efter vaknar alla dock upp med minnesluckor och den blivande brudgummen är försvunnen. Filmen går ut på att de måste ta reda på vad de gjorde kvällen innan för att på så vis hitta sin försvunne vän. Sjukt, sjukt, sjukt undehållande!



Tillsammans blir vi starkare.

Just nu: Har inte haft tid att blogga de senaste dagarna då det varit fullt upp med semesterfirande och bröllop. Men nu är jag back on track och om en liten stund kommer ett fin fint filmtips. För nu när vädret är så dåligt passar det ju verkligen ypperligt att krypa upp i soffan och kolla på lite film.

Just typiskt att det dåliga vädret kommer nu när jag äntligen har semster.

Bästa på länge!



Nu gott folk har jag äntligen semester. Tre veckor av underbar, superhärlig ledighet!
Och för att göra det hela ännu bättre är min älskade Tobias ledig samma veckor.
Kanon!





Varning!

Eftersom jag redan tipsat om en film idag tänkte jag istället passa på att varna för en riktigt usel film nu, nämligen rysaren Drag me to hell. Den har fått relativt bra recensioner av tidningarna, bland annat har den fått fyra getingar av Expressen och det var lite därför jag fick för mig att hyra den. Men efter att ha sett filmen funderar jag på om det inte blivit något tryckfel eller så när de publicerade den recensionen för herregud vad dålig filmen var. Intrigen var tunn, skådespeleriet var tveksamt och den var inte ens särskilt läskig. Den lockade visserligen till några skratt, men det berodde då på att den var så pinsamt dålig. Kan nog inte komma på någonting positivt att säga om denna film. Så därför vill jag nu varna alla som inte sett den ännu. Och till alla er som redan sett den kan jag bara säga att jag lider med er.




Ibland känns allting så rätt.

Just nu: Sitter i mitt och Tobbes blivande hem och myser. Har precis ätit middag och nu sitter jag vid vårat nya matbord och lyssnar på Lars Winnerbäck. Ska sova här i natt vilket känns bra eftersom det ger mig en rätt ordentlig sovmorgon imorgon. Och imorgon ska jag dejta Amanda efter jobbet. Och på fredag ska jag dejta Cassandra. Och på lördag vankas det bröllop. Och på söndag påbörjar Tobbe och jag våran flytt. Och på måndag är det semester!

Livet är kanonkul just nu!

Vi gör vad vi kan.

Min onsdag: Sovmorgon idag vilket passar väldigt bra då mina bihålor och min hals är på krigsstigen. Känns som att jag kommer få inleda min semester med att vara sjuk. Vore så typiskt. Hur som helst kommer den här dagen bestå av jobb och därefter blir det som alltid pyssel i lägenheten. I kväll har jag och Tobbe bestämt oss för att sova där för att på så sätt hinna få mer gjort. Jag ska försöka mig på att montera ihop vårat köksbord. Kan gå lite hur som helst.

Nyckeln till frihet

Idag tänker jag tipsa om en av de bästa filmerna jag någonsin sett, nämligen Nyckeln till frihet. Filmen utspelar sig på ett fängelse och den handlar om en man som blivit oskyldigt dömd för mordet på sin fru och hennes älskare. Man får följa hans tid i fängelset och det är betydligt mer spännande och dramatiskt än vad det kanske låter. Nyckeln till frihet är verkligen en film som passar alla oavsett vilken genre man normalt föredrar. Och för er som gillar Morgan Freeman kan jag ju nämna att han har en stor roll i filmen.




En liten sak som kan vara värd att nämna är att filmen är baserad på en novell av Stephen King. Den är dock inte i samma stil som Carrie, Jurtjyrkogården eller Children of the corn, utan mer som Den gröna milen. Fast enligt mig är den här bättre än den Gröna milen. Smaka på den ni!

 


Det rullar.

Min tisdag: Fick en kaosartad start på dagen då kassan på jobbet vägrade sammarbeta med mig. Fick inte ens upp kassalådan och kom därmed inte åt pengarna. Mindre lyckat alltså. Turligt nog ordnade det upp sig efter inte allt för lång tid. Efter jobbet var det dags att säga ajdö till mina sönderslitna hårtoppar. Provade en ny frisör idag och hon var verkligen supertrevlig. Känns som att jag kommer gå dit igen. När jag var färdigfrissad stressade jag iväg till lägenheten för att hämta Tobbes bankdosa, därefter stressade jag tillbaks ned på stan för att hinna med bussen hem till far. Lyckades med uppdraget och hade till och med några minuter till godo. Inte illa. Och i detta nu befinner jag mig alltså hemma hos fader och väntar på att Tobias ska dyka upp så att vi kan bege oss till Uppsala. Ska handla lite möbler och annat skoj, därefter ska vi till lägenheten och pyssla lite. Fullspäckad dag med andra ord.

Secret Window

Dagens tips: Idag är det dags för mitt första filmtips och vad passar då bättre än att tipsa om en film med min favoritskådis Johnny Depp. Filmen heter Secret Window och är en thriller från 2004. Den är lagom spännande, kanske lite förutsägbar men eftersom Johnny Depp spelar huvudrollen så spelar det ingen roll. Det är en helt klart sevärd film som passar utmärkt för dom som inte vågar se skräckfilmer då den är lite lagom nervpirrande och inte inte innehåller några onödigt blodiga scener.

Och Johnny Depp är ju alltid Johnny Depp. Världens bästa skådis!



Första tipset

Eftersom det är soligt och varmt ute så känns det mest aktuellt att börja med ett boktips. I förra veckan köpte jag boken Hypnotisören av Hans Kepler och jag har alldeles snart läst ut den. Kanske verkar lite märkligt att jag tipsar om en bok som jag inte vet hur den slutar, men det spelar baske mig ingen roll för den är utan tvekan en av de bästa böckerna jag läst. Boken är en kriminalroman där spänningen byggs upp mer och mer för varje sida. Jag brukar inte ha svårt att lägga ifrån mig böcker, men den här är verkligen svår att lägga åt sidan när man väl börjat läsa den. Så alla ni som inte läst denna fantastiska bok ännu, gör det! Jag personligen ska ge mig i kast med att läsa Keplers nyaste bok Paganinikontraktet, så fort jag läst de sista sidorna av Hypnotisören alltså.





Min dag: Har haft en helt okey måndag. Inledde dagen med att jobba och därefter promenerade jag hem till min far som jag inte träffat på en vecka eller så. Vi pratade lite, bläddrade i reklam, tog en promenad med Saga och jag passade även på att leka lite med hans nya kamera. Just i detta nu sitter jag hemma hos Tobbe och försöker komma på vad tusan jag kan packa ner i flyttkartongerna. Vet ju inte vad vi kommer behöva använda fram tills vi flyttar och vad vi inte kommer använda. Mycket knepigt.


 


Nytt på gång

Okey, mitt första inlägg är på gång. Ska bara få lite ordning på saker och ting.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0